imorgon

imorgon beräknas pyret komma! Bara hoppas att h*n gör det också:)

Tredje gången gillt...

Idag är det tredje gången som en annan hund rusat på Nova.
När mamma var ute och rastade henne imorse kom det en stor schäfer rusande mot dom men mamma (som blev riktigt rädd) skrek NEJ!!! rakt ut så schäfern blev rädd för henne och vände.

De tidigare gångerna har det varit grannens Bernersenner-blandning som attackerat Nova, helt utan förvarning har hon rusat fram och gått på Nova. Hennes husse har kommit efter och stuvat ihop sin hund och burit henne därifrån.

Det jag inte kan förstå är varför man som hundägare väljer att ha sin hund lös när man vet att man inte kan garantera att den svarar på inkallning. Det är just därför jag inte har min hund lös när jag vet att det finns andra hundar runt omkring. Att man sen vet att man har en hund som inte är så förtjust i andra hundar gör ju inte saken bättre precis...vad tänker vissa hussar och mattar med????

Jag kan ligga och vrida mig när jag ska sova för att jag funderar på hur mycket "skada" Nova tagit av detta. Min mardröm är ju att hon inte ska gå att ha tillsammans med andra hundar längre, att hon inte ska kunna leka snällt...

Tiden får väl utvisa och förhoppningsvis kommer allt att gå bra i framtiden...Det skär verkligen i hjärtat mitt, speciellt när hon är hemma hos mamma och jag här nere. Men snart kommer hon, mitt lilla gryn! (bara bebisen vill komma först!!)

Mammaträff

Idag är det träff med mammagruppen igen men den här gången ska vi vara i Valstapå familjecentrum. Jag och Stefan tog en sväng dit igår för att kolla vägen så förhoppningsvis irrar jag inte bort mig:) Men först ska jag se till att sätta mig på rätt buss!

I söndags gjorde jag och Stefan en gipsavgjutning av mig mage. Det blev riktigt bra men dock väldigt kladdigt! Hittar fortarande gipsflisor här och där...



Nä nu är det bara att ge sig av så man hinner med bussen!

Hela helgen

Helgen har varit riktigt trevlig och händelserik! Den började redan i torsdags då jag kom hem till Märsta. Det finns inget bättre än ens egen  lägenhet och för att inte tala om sin egen säng! Jag sov som en prinsessa kan jag lova!

På fredagen kom syster hit och vi penderade eftermiddagen i Uppsala med lite shopping och mys:)


På kvällen bjöd jag på  faringriljerad fläskfilé med världens godaste hemmagjorda potatissallad bestående av potatis och sallad (så klart) avokado, rödlök och en supergod dressing. Inte illa kan jag lova!

På lördagen tog vi bilen och for och hämtade Stefans bror Anders för att sen fara ut till InfraCity för att kolla på en bil med honom.  A3 eller A4 är visst den stora frågan just nu...vi får väl se?!

Efter det blev det en tur till Barkaby för lite shopping. Dock ingenting för min del, hur kul är det att shoppa när man är fetareän någnonsin plus att det snart är över med tjockheten!



Snart är fettotiden över, tack och lov!



Världens godaste smootie!


På kvällen kom min gamla kära vän Jenny förbi och vi snackade ikapp lite och kollade in Charlotte på tvsom det inte gick så bra för. Jag blev lite förvånad att det inte gick bättre för henne men men..vad vet jag vad öviga europa gillar?

I går skulle jag egentligen ha varit ensamen hela dagen eftersom Stefan skulle ha varit på Olympiatravet, men stackarn kände sig inte så pigg när han vaknade såhan stannade hemma hos mig. Det var lite synd eftersom jag ver hur mycket han ville fara, men är man inte pigg så är man inte...

Vi tog istället en tur till IKEA och inhandlade äntligen vårt matbord med stolar. Det blev en helt ny lägenhet med ett matbord, plus att det lev lite bättre ordning i huset:)

Vi inhandlade även det babyskydd vi kollat på så många gånger tidigare och det blev en riktigt snygg färg som matchar vår bil haha!


Nu är måndagen snart slut och jag och min kärlek ska kolla på nya Irene Huss filmen, förhoppningsvis är den bra! Förhoppningsvis sätterväl förlossningen igång snart om man har tur, ids inte vara så här längre plus att vi längtar ihjäl oss nu! (5 dgar kvar till BF)

hejs!

Smarriga efterrätter!!

Imorgon är sista dagen på praktiken och jag och Ulla har precis gjort en supersmarrig kladdkaka med After Eight-glasyr *mums* Den ser sjukt god ut men smakprovet blir först imorgon, då ska den även garneras med jordgubbar!
Ska ta ett foto på den och lägga ut men det blir imorgon med gubbar och allt på:)


Tänkte dela med mig av receptet:

After Eight-tårta
* 1 tårta, ca 12 bitar
250 g mörk choklad
175 g smör eller margarin
2 tsk snabbkaffe
2 dl socker
4 ägg
1½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl maizenamjöl

After Eight-glasyr
25 g smör eller margarin
3/4 dl vispgrädde
200 g After Eight

Servering
2 dl vispgrädde
6-8 färska myntablad

Garnering
After Eight
Jordgubbar

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i en rymlig kastrull. Klicka ner matfettet och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svala något.
3. Krossa kaffet så att det blir riktigt finmalet. Rör ner sockret, äggen och kaffepulvret i chokladsåsen och rör smeten slät.
4. Blanda samman resten av ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör till slät konsistens.
5. Bre ut smeten jämt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 55-60 minuter. Prova med en sticka, kakan får gärna vara kladdig i mitten.
6. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
7. Koka upp matfettet och grädden till glasyren, ta från värmen och tillsätt mintplattorna. Rör tills chokladen smält och glasyren är slät och blank.
8. Lossa kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Bre glasyren jämt över kakan.
9. Servera gärna tårtan med lättvispad grädde smaksatt med finhackad mynta. Garnera eventuellt med några mintplattor och färska jordgubbar.

Smaklig måltid!!!

Ulla har även gjort en smarrig rabarberpaj till efterrätt idag, det är gott om godsaker här kan jag lova!

Nu är det middag med köttfärslimpa och sen en bit rabarberpaj!

Hejs!

Magen i v.39

Magen v.39

Nu är det nära!!

Men jag kommer att sakna min mysiga mage när den är borta, det finns ingenting som går upp mot en liten spark från bebis!

Nedräkning!

Nu är det nedräkning för oss, om 11 dagar är pyret beräknat!
Nog för att det kan gå fortfare (man kan ju hoppas) eller så tar det längre tid, vem vet?

Magen har sjunkit en del de sista dagarna och nu trycker det över urinblåsan nästan konstant [en typ av tortyr om ni frågar mig] 
Jag är så less att springa på toa just nu...kateter under natten känns som ett alterativ då klockan är 04.00 och man är upp för 54:e gången...


Blev glad igår när jag läste Coop-annonserna, blöjor för 29:-, det ni, det är inte illa! Tänk att coop tänkte på oss va;)

Nu är det bara två dagar kvar av min praktik och idag har jag suttit i telefonrådgivningen hela dagen...inte så jäkla lätt alla gånger kan jag säga..men lärorikt!

På torsdag när jag bjudit alla på fika som tack för min tid där kommer svärfar och Ulla och hämtar mig, dom ska nämligen skjutsa ner mig til Märsta!! Hur skönt som helst då jag slipper åka det där jävla tåget...Jag har verkligen världens snällaste svärföräldrar!
På torsdag kommer ju även lillasyster till oss, och jag ser verkligen fram emot det! Och jag lovar att hon ska få äta god mat heeela helgen:)

Vi ska även införskaffa oss ett matbord i helgen...känns som ett måste nu...?!

grått grått grått

Det har varit grått ute hela helgen. Igår var jag inte ens ut...

Idag har jag nästan bara legat i sängen och läst, vilket har resulterat i lite nackspärr...straffet för att man är lite kulturell av sig antar jag...?

Efter halv 4 kaffet gick jag däremot ut tillsammans med Ulla för att plocka lite liljekonvaller och det var verkligen härligt!
Jag måste erkänna att jag är hyfsat smidig för att vara gravid i vecka 39. Inga som helst problem med att böja sig ner och plocka eller "hoppa" mellan stockar och stenar för att nå blommorna.

Om förlossning sätter igång efter den här dagen och det blir en tös så ska jag proppsa på att hon ska heta Lilly ;) Måste bara dra det förbi Stefan också;)

Dagens skörd!
image105

Mums fillibabba!

Medans jag sitter och skriver hur kosten påverkar kroppens blodsockernivå ringer min kära svärfar och frågar om Thai-mat passar lilla damen till lunch?? Utan speciellt mycket eftertanke svarar jag: Självklart!

Vem är jag att vara svår?!!? [Speciellt när jag hade tänkt äta yoghurt och musli]

Thai-mat är sjukt gott!


image102

Snart...

15 dagar kvar till beräknad förlossning!

Idag ska jag skriva färdigt mitt arbete om folkhälsosjukdomen diabetes typ 2...jävligt trist men ute kan man ändå inte vara för här lyser solen med sin frånvaro så det står härliga till...

Ska även beställa en skötväska idag, en Skip Hop Dash DeLux eftersom jag tycker dom verkar mest praktiska.
När vi köpte vår barnvang så ingick det nämligen ingen skötväska men det innebär att vi kan köpa vilken vi vill:)

Jag skulle gärna ha en röd eller ljusblå väska men där sätter Stefan ner foten, "Jag måste ju också kunna ha den". Själv förstår jag inte varför han inte skulle kunna ha den??
Å ena sidan har jag lite problem att förstå karlar ibland...

Som det ser ut nu så blir det nog en svart, då kan vi pimpa upp den lite själva också;)

image104

[v.39 imorgon]




v.38

Japp..nu läste rätt..i söndags gick vi in i vecka 38, vilket innebär att det idag är vecka (18 dagar) kvar till beräknad förlossning. Det är sjukt vad tiden går, och hur fort den går...(Jag vet att jag skriver det varje gång men det är verkligen så) Att jag fortfarande håller igång på praktiken gör säkert att dagarna går lite fortare än vad de annars skulle gjort.

Idag har jag varit med på baby café och öppna förskolan eftersom jag är på BVC nu och kollar in deras verksamhet och det ska bli riktigt roligt när man själv får vara med:)

Stefan kom till Norberg igårkväll och stannar tills på fredag förmiddag då han åker hem till Märsta för att jobba helgen, själv stannar jag kvar här och hoppas på lika fint väder som förra!

Bilden är från i Söndags när det var så varmt. Jag måste faktiskt säga att min mage ser riktigt mysig och go ut :)

image100

Till helgen ska Stefan hämta vårt skötbord och skruva upp det. Det känns som om vi är ute i sista minuten med allt men jag känner mig inte stressad längre, det är ju 2½ vecka kvar (hur lång tid som helst) så det är ingen idé att stressa :)

Kvällen ska spenderas framför tvn och kolla Barnmorskorna, en av mina favvisar just nu:)
Nästan som lite förberedande terapi på vad som komma skall!


Just ja, nästa torsdag kommer lillasyster till Märsta! Det ska bli såå himla roligt!!


This is why I don´t like Mondays...

Behöver jag ens förklara varför???

En kvart kvar till Andra Avenyn, den enda serien jag följer just nu och den är KING!


Greys och Desperate hade jag tänkt ta tag i under min mammaledighet, det lär ju bli en hel del dagar i pyjamasen;)


20 dagar kvar till beräknad förlossning!!!
...Gud vad vi längtar...

världens varmaste helg!

Söndag eftermiddag och jag är helt slut...Hela dagen har jag legat i solen och gassat tillsammans med Ulla, det är verkligen jobbigt måste jag säga:) Temperaturmätaren mätte 33,9 grader i solen igår och 30,3 idag när det var som varmast, det är inte illa det:)

Men att vara höggravid (bara 3 veckor kvar på pricken!!) och ligga i solen hela dagen är inte att leka med. Jag som kunnat ligga stilla flera timmar i sträck pallar bara korta stunder nu, så det blir en hel del springande upp och ner för min del. Men pyret verkar ha njutit iallfall :)

I fredags var jag en sväng hos barnmorskan och hälsade på. Allt är så bra med lill'n i magen, nu tycker jag att det är dags att komma ut. För min del är det fritt fram från och med på onsdag:)

Stefan har varit på fisketur tillsammans med sin pappa och bror men ingen fisk blev det iallafall...men bruna blev dom:)

Imorgon gör jag min näst sista vecka på Fagersta vårdcentral..ska spendera dagen ute i Virsbo tillsammans med Barbro och det blir nog lika trevligt som alltid:) Jag ska baka en riktigt god tårta till personalen sista veckan, det förtjänar dom verkligen!

Ska lägga upp lite bilder men sitter vid fel dator (igen..). Det finns lite bilder på pixbox (dearanna) från i helgen plus någon ny bild på magen!


v.37


Mamman: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Nu är det bara 25 dagar kvar tills vår älskade lilla baby kommer!

Slappardag med tacos

Vaknade till vid 6-snåret när Stefan pussade mig och magen hejdå när han for på jobbet och kunde inte riktigt somna om. Vaknade till hela tiden så kl 10 gav jag upp, magen kurrade ordentligt då också...är alltid vrålhungrig när jag vaknar på mornarna nu för tiden.  Sorleken på portionerna ökar också...hoppas det inte håller i sig efter förlossningen bara ;)

Idag har jag enbart slappat hela förmiddagen, ätit lite snickers (som jag ALDRIG brukar äta annars) och kollat Madicken..riktigt mysigt...hunnit med lite disk och undanplockning mellan varven också.

Pyret bökar på i magen och revbenen gör minst, om inte mer ont än igår...ska fråga min BM om det nästa gång...kommer aldrig palla att ha så här ont resten av graviditeten...men jag älskar mig lilla baby och hans/hennes pappa lika mycket ändå:)

Nu blir det dusch och sen en tur mer till centrum och Willys för lite handling. Middag idag blir tacos men vi köpte så mycket köttfärs att jag ska göra köttfärsås också..enkelt att frysa in och ekonomiskt!