Torsdag-Tisdag

Liten uppdatering:

Torsdag: Underbara Jenny kom förbi efter jobbet för att kika på vårt lilla underverk. Eftersom underverket sov större delen av tiden passade vi på att käka lite pizza ute i solen. Blev däremot besviken, världens tunnaste pizzor ever! Ja då vet vi vart vi inte ska käka iallafall...

Fredag: Efter lite tvätt och städ tog jag och familjen tåget in till city, Stefan hade lite jobbärenden mitt i smeten. Medans han var där tog jag och lillans farbror Anders en latte på Sandys, inte illa kan jag lova! Sen blev det sen middag på Kungshallen. Grabbarna käkade pyttipanna men jag lyxade med smörrebröd med gravad lax, avokado, hovmästarsås och ägg, smarrigt värre!

Lördag: Anders kom ut till Märsta på dagen så vi tog en tripp ut till Eurostop. Det blev inge shopping för mig, hittade ingenting..jävla skit-REA..Det blev en McFeast på donken istället! Jenny anslöt senare lagom till Tacosmiddagen som fortsatte med öl, vin och Minttu (inte för mig dock). Vi lirade lite TP och hann även med att bevittna ett kulturellt slagsmål utanför vårt hus...låg väl isängen lagom till 02-slaget!

Söndag: hela familjen sov lääänge och dagen förflöt i lugnets tecken...Anders kom på middag, Grekisk pyttipanna. Stefan gick och la sig tidigt medans jag och lillan var uppe till 12, hon blåvägrade somna..hant iallafall kolla på hela filmen Dreamgirls med Beyonce i huvudrollen. Riktigt bra måste jag säga!

Idag: Regnat hela dagen...klev upp vid 10 snåret och började de vanliga morgonbestyren med lillprinsessan. BVC 13.00 och allt är perfekt med Felicia. Vågen stannade på 4185 gram..en riktig guldklimp ;) Laxoch färskpotatis till middag och kaffe och Ballerina efter det.

Imorgon: Tvätt mellan 10 och 13 sen blir det mest troligt en tur till bibblo för lite kaffe och en och annan tidning. Jag hoppas iallafall på bättre väder!


vilken härlig dag!

Igår var verkligen en härlig dag!

Jag och Lillan klev upp vid 9tiden eftersom vi skulle vara på BVC 10.50. Väl på väg tid träffar vi mamma Fia från föräldrgruppen som var på väg och fixa sina naglar, surrade lite snabbt innan tiden rann iväg!
På BVC visade vågen 4000gram, Lillan har även lagt på sig 1 cm så nu är hon 52 cm lång! Helt perfekt enligt sin kurva!

Efter BVC gick vi hem och hämtade böckerna som skulle återlämnas till bibblo, men när vi väl kom dit så var det stängt, öpnade igen klockan 12. Tur att fiket var öppet, så det blev kaffe och en sockrig bulle. Lillan fick enbart mammas mjölk!
På bibblo hämtade vi även Lillans första bok som biblioteken i Stockholms Län delar ut, vi ser verkligen fram emot kommande lässtunder kan jag säga!

Efter trippen till bibblo hant vi hem en snabbis innan det var dags att möta upp IRENE!!!
Hur kul som helst att ha främmande av henne, det blev till och med middag bestående av kycklinwook med nudlar följt av lite jordgubbstårta! Hoppas på fler träffar i sommar:)

irene premiärhåller Lillan


Sen..när det nästan var dags för kvällen, när Lillan vad matad, badad och bytt på så hände det!
Hennes första leende!!
Hon log mot oss för första gången, hur underbart sött som helst!
Stefan satt och gjorde lite miner och grimarser framför henne och hon härmade honom hela tiden, sen kom leendet!

Det är bara inse fakta, Vi har världens sötasta unge!

Idag: Promenad i solen!

hipp hipp hurra!

Idag fyller Felicia 3 veckor!

Tiden går ruggigt fort just nu så man inser att man verkligen ska ta tillvara på varje stund!

Bilden togs för ganska prick 3 veckor sen!




Missmod

Idag har jag ingen inspiration till att skriva ett bogg-inlägg men samtidigt känner jag att jag måste. Jag har inte så mycket inspiration till någonting idag eftersom det är så mkt som måste/borde göras.

Mina måsten:
* Återställa böckerna till bibblo nere på stan
* Stöka undan i hela lägenheten
* Renbädda
* Plocka och färga mina ögonbryn

Mina borden:
~ Städa till i alla köksskåp (totalt kaos i de flesta)
~ Stöka iordning i Lillans rum, det är belamrat med alla möjliga saker där. Organiserat kaos!
~ Ordna med alla Lillans papper från BB och BVC (grön Marrimekkopärm står på inköpslistan).

Jag antar att ni har lite förståelse för mitt missmod?

Lillan sover så sött just nu så jag borde ju se till att göra mig klar och komma i kläderna...som sagt..jag borde..men jag ids inte...


Helgen har varit bra, Stefan har fiskat nästan hela tiden och jag har tagit det lugnt med Lillan, ätit gott och mycket och druckit hur mycket Pommac som helst!!

Stefan jobbar dag hela veckan, trist...men i helgen ska det bli kul!

Just ja..Piteå: Jag saknar er alla så himla mycket! Ni anar inte hur mycket jag vill komma hem just nu!!

En trött Lillan


Söndagsfin i kläder som farbror Anders köpt!


Tuttunge!




Glad midsommar!

Idag är det äntligen midsommar, SOM jag har längtat!
Om ni inte visste det så är anledningen till min längtan att jag ÄLSKAR sill och färskpotatis, det är typ det godste jag vet. Så förstå min lycka när vi var på Leidel igår och man fick tre (3) burkar Abbas sill för 18 spänn, det om något är ett kap!
 Vi fick med oss vanlig matjessill, senapssill och skärgårdssill.
Ikväll ska jag även förtära hur mycket gravad lax som helst eftersom det också står högt upp på min "favorit-mat-lista". Enbart till jul, påsk och midsommar, då får man faktiskt frossa i det!
Och JA, man får äta det fast man ammar (i måttlig mängd dock) för er som undrar!



Jag ska även göra en smarrig jordgubbstårta till efterrätt, mums!

Lillan somnade snällt igårkväll och sov i sin säng fram till klockan 04.00, då vaknade hon och försökte intala mig att det var morgon.
Hon käkade lite och låg sen och jollrade/grymtade/pratade fram till klockan 06.00. Då började hon tagga ner och blinkningarna blev längre.
Det hjälpte dock inte hennes stackars pappa som hade ställt väckaren på 05.20 eftersom han ska jobba idag.
Jag hoppas inte att ha är för trött på jobbet idag!

Annars har vi varit en sväng på stan idag.
Köpt finfina presenter till Stefans faster Lisbeth som har fyllt år den 5/6. Jag hoppas hon blir nöjd:)
Sen shoppade vi lite på ÖB, tänk att man ALLTID hittar något där, det finns ALLTID något som är bra-att-ha. Helt sjukt!!!

Vi inhandlade även en blomsterbukett till farfar Bosse och Ulla som vi ska besöka imorgon.
En liten blomma till midsommar är ju aldrig fel!


Här kommer en bild på lillans outfit-for-the-day. Tack och bock till farfar Bosse och Ulla för den fina sparkdräkten! Observera de supersöta fötterna!


Förlossningsberättelse

Den 3/6 klockan 17:57 föddes min och Stefans dotter Felicia. Hon vägde 2920 gram och var 49 cm lång.

Ingen kan vara stoltare än mig och Stefan!


Dagen före BF (30/5) började jag känna av riktiga värkar. De var ganska starka och kom med 5-7 minuters mellanrum. Men det var inga ”nu-är-det-dags-värkar” så fredagen flöt på som vilken dag som helst.

 

På BFdagen (31/5) tätnade värkarna under förnatten så vi ringde in till förlossningen som bad oss komma in för en kontroll. Värkarna avtog såklart när vi väl kom fram till Akademiska och det visade sig att jag bara var öppen 2 cm. Vi insåg att vi inte skulle få vårat efterlängtade barn på beräknat datum, men det var bara att åka hem igen och hoppas att det skulle gå fort.


På Söndagen (1/6) hade jag liknande värkar som dagen innan men när natten kom kunde jag inte sova. Under dagen hade jag andats igenom varje värk men det klarade jag inte av på natten. När jag inte kunde somna på grund av smärtan ringde vi upp på förlossningen igen. Jag var så trött att jag nästan grät och sa att om ni inte hjälper mig att sova så kommer jag inte orka föda ut någon unge sen. Barnmorskan bad oss komma upp för en kontroll och för att få något att sova på. Väl på förlossningen visade sig att värkarna tilltagit ordentligt i styrka men jag var bara öppen ”nästan” 3 cm. Hemskickade blev vi men vi fick med oss Citodon hem så att jag skulle kunna sova. Och det fick jag!

 

På måndagen hade jag inbokat ett besök hos min barnmorska och där beklagade jag mig över bristen på sömn. Hon såg på mig att jag hade kraftiga värkar eftersom jag blev så påverkad och inte kunde prata och sa att om det blev likadant ikväll skulle vi åka in igen. Mycket riktigt, när det inte längre gick att andas igenom varje värk åkte vi in (tredje gången gillt?!?). Det visade sig att jag var öppen 5 cm och värkarna hade tilltagit ordentligt så det var bara att stanna! Nu skulle vi föda barn!

 

Barnmorskan som jobbade den natten satte 4 akupunkturnålar i ryggslutet och SOM det lindrade smärtan. Jag är hel förvånad över vad fyra små nålar kan göra! Jag fick även hoppa i badet och det gjorde det hela ännu bättre. Undersköterskan hade gjort det så mysigt och tänt levande ljus så vi fick oss en liten mysstund tillsammans den natten.

 

Måndag blev tisdag och vi fick komma till vårt rum för att försöka sova en lite stund. Där fick jag även fyra nya nålar i huvudet, som skulle förstärka effekten av de jag hade i ryggslutet, men jag vet inte om det blev bättre. Hela den natten badade jag och andades igenom varje värk och det gick relativt bra fram tills tisdag förmiddag.

 

Barnmorskan som jobbade dag presenterade lustgasen för mig och förlossningen kom i ett helt nytt skede. Eftersom jag fortfarande hade 5-7 minuter mellan värkarna beslutades det att det skulle tas hål på hinnorna. Förhoppningen var att allt skulle sätt igång av sig själv då, men icket. Jag fick vätska och värkstimulerande dropp samt ryggbedövning i hopp om att värkarna skulle ta till sig, och det gjorde de men nu kom de för tätt istället. Jag fick aldrig någon chans att återhämta mig mellan varje värk. Så småningom började allt ordna sig och klockan 17.00 fick jag börja krysta och 17.57 kom hon äntligen ut!

 

Jag fick upp hon på mitt bröst men lika snabbt hade barnmorskan klippt navelsträngen och en annan rusade iväg med henne. Hon hade tydligen blivit stressad och bajsat i magen och svalt fostervatten plus att navelsträngen låg ett varv runt halsen. Stefan fick gå till barnrummet dit en läkare hade kommit. Allt var bra med barnet men dom hade sugit upp fostervatten ur lungorna och så fick hon CPAP-andas ett tag, efter det fick Stefan klippa av navelsträngen. Efter en stund kom dom in med det lilla pyret som visade sig vara en liten flicka!


Världens underbaraste lilla tös, gissa om vi längtat efter henne?


Eftersom hon vägde så lite och var riktigt tunn för sin tid (född i v 40+2) fick vi stanna längre på BB för att se till att hon gick upp i vikt och mådde bra och den 6/6 fick vi fara hem med vårt lilla hjärta!

 

Alldeles nykläckt!

Alldeles ny!


Nya bilder

Standardbildpå mig nu för tiden, alltid ena tissen framme!



Goungen i finkläderna hon fått från Bergströms


Lillprinsessan i sin fina babysitter som moster Linda köpt!


Älskade lilla Felicia!


Simtur

Det var ett tag sen!

Jag har verkligen blivit dålig på att uppdatera här, men helt ärligt så finns det knappt någon tid, alltid en hel massa annat som ska göras :)

Idag är Stefans sista pappa-dag och imorgon börjar han jobba. Han jobbar dock kväll (14-21.30) men det kommer attbli tomt här hemma utan han! Så det är bara för mig och Lillan att klara oss själva, men det borde inte bli något problem ;)

Helgen har spenderats i Trättsbo med god mat och lite besök. Vi passade på att hälsa på Lillans gammelmorfar Lasse och hans väninna Gunsan i Avesta vilket var ett mycket uppskattat besök:) Stefan, Bosse och Anders får ut på en fisketur medans jag och Lillan tog detlugnt på altanen och bara myste.

Igår var vi en sväng till Stefans mamma i Enköping och hälsade på, mycket trevligt med god mat:)

Tiden verkligen springer iväg..Felicia blev 2 veckor igår..det går så fort att man blir knäpp, det känns som om det bara var en vecka sen hon föddes:)

Imorgonförmiddag ska vi på BVC och väga henne igen, ska bli spännande att se vad som hänt på en vecka!

Snart är midsommarhelgen här men det blir ettl lugnt firande för oss. Stefan jobbar på midsommaraftons dagen så vi har bara handlat lite god mat. Efter att Stefan jobbat färdigt på midsommardagen åker vi till Trättsbo för en lugn helg med lite sent midsommarfirande. Stefans faster som bor i San Diego har ju kommit hem och vill nog träffa lilla guldklimpen!


På tal om familj och vänner...Ni ska veta hur mycket jag saknar hela min familj och alla vännerna hemma i Piteå! Det känns riktigt jobbigt att jag inte kommer hem förens 3 augusti..men tacka försäkringskassan för det..Men ni ska vea att jag längtar efter er!!

Mats: Jo man kan ju tro att det var stefan som födde barn när man ser på det kortet :) Hoppas ni har det bra, vi saknar er!

Nu är det fotboll..ryssland petade just in ett mål..sverige behöver mig!!



Guldklimpen

Som jag skrev i tidigare inlägg så var BVC sköterskan hos oss igår och gav lite information om olika saker. Hon var väldigt trevlig och det känns riktigt bra att vi fick just henne :)

Hon vägde även lillan och gissa vad hon vägde? Sist hon vägdes vägde hon 3060 gram..och på 5 dagar har hon gått upp till 3460 gram! Det ni, det är inte illa!

Det är ju det jag säger, mamma mat är bäst!!

Det normala är att ett barn går upp ca 200 gram i veckan men om dom enbart får bröstmjölk kan dom aldrig bli för tjocka, så det känns skönt att veta iallafall:)

Dags att göra sig iordning och fara och fika hos Ellinor tillsammans med gammelfarfar Lennart!

BVC

Snart kommer BVC sköterskan på hembesök. Det ska bli riktigt roligt att se hur mycket lillan växt och gått upp i vikt :) Det känns som det är några gram iallafall:)

Uppdaterar senare!

Onsdag

Fortfarande feber..kroppen varvar mellan akuta svettattacker och total frossa...livet leker!

Ute regnar det och är småkyligt och inne är det ganska stökigt just nu. Om kroppen orkar ska jag ta tag i lillans rum (som för tillfället fungerar som förråd) och stöka iordning, men bara om jag orkar...

Lillan sov till halv 9 idag!

Just ja..Grattis Sverige!

Mjölkstockning och fotboll

Vi måste nog ha världens snälste lilla flicka!

Inatt vaknade hon vid 04.00 och var hungrig och efter matstunden la jag henne i spjälsängen mest på prov för att se om hon skulle somna. När jag vaknade var klockan 08.00 och lillan sov så gott i sin egen säng:)!

Dagen spenderades på Eurostop och på inhandlingslistan stod det: Ny amningsBH.
Jag visste att brösten skulle bli större men inte så mycket större...helt sjukt. Jag har kommit in i en helt ny värld som "storbystad", jag blir lik chockad varje dag då jag ser mig själv i spegeln, men jag klagar inte:)

Väl hemma tog hela familjen sig en välförtjänt sovstund på 1½ timma men när jag vaknade kände jag mig riktigt risig och hade så jävla ont i högr bröstet.
Ställde mig i duchen ett bra tag och försökte massera och mjölka ur lite eftersom bröstet var stenhårt och alldeles varmt. Det lindrade lite men inte nog, prövade att amma Felicia en stund och tog sedan två antiinflamatoriska och tempen. Gissa chocken när tempen visade 38,8 grader. Ringde till mamma för lite råd samtidigt som jag kollade igenom amningsboken vi fick på BB.
Dianosen lyder: Början till mjölkstockning!


Ikväll hade det ammats friskt kan jag lova, allt för att inte ha ont i brösten! Nu började det dock ge med sig (tack och lov) och febern är påväg ner..:)

Just nu är de fotboll på tablån tillsammans med Stefan och Anders, HEJA SVERIGE!!!


Ska även passa på att göra lite chili concarne medans prinsessan sover!



-hejs-

Välkommen till världen!

Jag har inte haft tid att blogga på ett tag, men det beror inte på lathet utan att vi fått vårt efterlängtade tillskott i familjen!

Den 3/6 [på sin pappas födelsedag] klockan 17:57 föddes vår lilla prinsessa Felicia!
Hon vägde 2920 gram och var 49 cm lång.

Hon är den mest underbaraste lilla varelse som finns!


På pappas bröst, någon timma gammal.


En liten prinsessa i vagnen


Fler bilder finns på www.pixbox.se/dearanna

Tusen tack för alla gratulationer och fina presenter!

Ingenting...

Det blev ingen Maj-bebis för mig och Stefan. Det verkar istället bli en Juni-unge och det går lika bra det :) Bara h*n vill komma ut någon gång...

Har haft en del härliga förvärkar av blandad sort,korta, långa, snabba, intensiva och knappt kännbara...det vill som inte riktigt stabilisera sig...jävligt jobbigt kan jag berätta för alla er som undrar!

Lika bra att ta trapporna och kolla om vi fått nån reklam...det är ju söndag!


-hejs-