Lägenheten är vår!!!

Jag har ju tidigare nämt att jag bor hemma hos mami eftersom Stefan jobbar i Uppsala men i April är det slutbott hos mamsen för då flyttar jag nämligen ner till Uppsala till vår alldeles egna lägenhet!

Japp, ni såg rätt! Vår egna lägenhet som vi idag blev offeciellt ägare till! !![kontraktet ska skrivas imorgon!!!]

Lägenheten ligger i Sävja, som ligger ca 5 km utanför uppsala, ca 7 minuter med bil in till centrum och akademiska sjukhuset. Det är ett radhus som inte ser mycket ut i världen men för oss är det rena slottet! Däremot blir det en del renovering som ska utföras innan det blir som vi vill ha det :)

Om ni vill kika på den så finns den på hemnet, Bergslagsresan 112 i Uppsala:)

Bild på planritningen


Jag ska lägga ut litte bilder på lägenheten en annan dag [många bilder som ska in då:)]

Idag blev även jag och Therese godkända på C-uppsatsen efter många timmars slit, det firade jag genom att köpa mig nya jobbarskor, det blev ett par vita Merrell, riktigt sköna och till ett superpris, 299:- så jag är riktigt nöjd med tillvaron för tillfället!

Nu blir det en kvällsduch och invigning av det nya shampot och balsamet som inhandlades hos frissan, sen ska jag krypa ner i Millas säng där jag snällt får lov att sova:)


Ny vecka, nytt hår!

Igår var jag på psyk i öjebyn och hämtade mina nyklar och träffade sjuksköterskan som jag ska gå med. Med skräckblandad förtjusning for jag därifrån och det känns som att det ska bli riktigt roligt att göra praktik där ute.

Eftersom fast det är Läns- och rättspsyk så är det ju en låst avdelning och alla som bor där är dömda till vård så känns det spännande, är bara lite orolig över graviditeten. Inte att jag ska känna mig otrygg där utan att jag ska orka eftersom jag har så himla mycket förvärkar att det inte ens är roligt längre.
BM säger att det är kroppens sätt att förbereda sig inför förlossningen men sammandragningar heela tiden ska man nog inte ha...får ta och slå henne en signal imorgon när tid finns.

Igår gjorde jag även att besök hos frisören, en impulsgrej efter jobbet men som faktiskt resulterade i ett superbra resultat! Bort med den urblekta bruna färgen [som ibland skiftat i grönt sen Thailand]

Början på veckan ska spenderas i Skellefteå hos tjejjerna och på skolan och jag kan verkligen inte klaga, det serverades tacos med glass till efterrätt och imorgon ska vi prova oss på Mat-Tinas Cheescake med Baily´s smak, mums!


Graviditeten fortskrider som vanligt och fortfarande mår jag förhållandevis bra, förutom lite sura uppstötningar och ryggont. I Söndags gick vi in i v.27, en vecka närmare en riktig famlilj!!

Jag:  Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. 

Pyret: Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.
Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Bilder kommer nästa vecka när Stefan kommer upp! Ska bli så mysigt att få rå om varandra några dagar!

image79

Ciao!

Tillökning i släkten!

Ett stort grattis till min kusin Helena och hennes Per som i torsdags fick två små pojkar, Olle och Petter!

image78

Cigg och godis

Helt seriöst, när jag går på kiosken och ska handla mig lite välförtjänta karameller vill jag väl ändå inte bli mött i dörren av ägaren med en cigg i munnen???

OK, jag har själv varit rökare så jag vet att ibland har nöden ingen lag, men efter en kort stunds observationer insåg jag att 1. Det fanns inte någon annan inne i kiosken och 2. Att mitt besök skulle ta MAX 5 minuter. Alltså borde hon kunnat vänta med att tända den där
ciggen, speciellt när hon 5 minuter tidigare kläckt ur sig: "Jag ser att du väntar smått" och sedan berätta hur minnena från hennes graviditeter kom tillbakja, TROTS att det var 30 år sen...ja..vad ska man säga? Goddag yxskaft!

Hur som haver så har dagen bestått av att färdigställa arbetet om trycksår hos äldre och efter några timmars slit och att X antal genomlästa artiklar anser jag mig själv vara färdig! I skrivande stund mailas arbetet iväg till alla seminariedeltagare [inklusive mig själv].

Godiset är såklart min välförtjänta belöning men även min tröst eftesom jag fått nackspärr imorse...Jag tog mig i kragen och började stöka undan i mitt rum, badrummet och köket när det small till baki huvudet. Antar att det är tacken va?!?

Ikväll serveras det köttsoppa med klimp hos min rara farmor och jag hoppas att det blir en liten äppelpaj som avslutning.

På tal om äpplen så ska jag iallafall försöka baka en äppelkaka i långpanna ikväll, om nacken tillåter. Annars får mamma kliva in och rädda mig eftersom jag ska bjuda på den imorgon på Mogården, som tack för min tid där.

Stefan har snart avklarat sin första vecka som leg.sjuksköterska på  
 och han säger att det går bra, men jag tror att han är lite blyg för att ge sig själv komplimanger, jag tror han klarar det med bravur!

Trevlig afton gott folk, tid för godis!!




V.26

Vecka 26

Barnet:

Ca 32 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns det 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De två andra för bort slaggprodukter från barnet.

Mamman:

Om du är ledsen, har lite för bråttom eller stressar märker ditt barn det eftersom barnet reagerar på de stresshormoner som din kropp producerar. Blir du skrämd av något kommer barnet att reagera på adrenalinet som förs ut i ditt blod. Alla dessa ämnen når barnet via blodcirkulationen runt moderkakan. Men det reagerar också på din glädje, när du trivs och mår bra. Endorfiner och andra "måbra-substanser" når på samma sätt fram till barnet.



Ni kan inte ana hur mycket jag och Stefan längtar efter att få hålla om vårt lilla barn! Bara 14 veckor kvar...

Fotfobi...

MIn enda svaghet som blivande sjuksköterska är min otroliga fobi för fötter. Jag får sådana äckelkänslor bara jag tänker på fötter. Det spelar inte någon roll vems fötter det är, det är lika äckligt iallafall. De enda par fötter som går an är mina egna, och tur är ju det eftersom jag måste dras med dom varje dag vare sig jag vill eller inte...

Sista veckan på Mogården iallafall. Det ska bli skönt att avsluta det hela men jag har verkligen trivts här. Alla som jobbar här förtjänar verkligen en eloge för det arbete som dom utför! På torsdag blir det att bjuda på fika och just nu lutar det mot Äppelpaj eller Äppelkaka (har frysen full med inlagda äpplen) men jag har inte bestämt mig än...men gott ska det bli hur som helst!

Idag börjar Stefan sitt nya jobb. Pratade just med honom på telefon men han verkade inte nervös. Men jag tror nog att han är det iallafall, även om han inte vill erkänna det för mig!
En annan har redan ångest för den första aretsdagen som leg. sjuksköterska. Glöm inte att jag ska vara mammaledig till i januari också..vilket innebär ett glapp på 7 månader innan jag börjar jobba. Skönlitteraturen lär bli utbytt mot studentlitteraturen sista månaderna!

Igår gick vi in i v.26, det är svårt att hänga med för tiden går så fort! Magen mår bra och växer, men jag har börjat få en hel del sammandragningar, vilket inte är det skönaste alla gånger. Men så ska det ju vara har jag hört..:)

Fick ett sms av min mor tidigare: Stuvade makaroner och korv till middag?
Svaret var givet: Absolut!!!

NU: Lunch!

Back in Skell-Town!

Ja då sitter man återigen på Frögatan och spanar ut på alla människor som går förbi, precis som på den gamla goda tiden!

Imorse fick jag skjuts ner hit till Skellefteå eftersom jag skulle till min barnmorska på kontroll.
Jag har gått upp hela 4 kilo på de 25 veckor [26 på söndag] som jag varit gravid. Jag har alltså inte gått upp i vikt utan det är livmodern, vätska, ökad blodvolym och bebisen som väger dessa 4 kilo tillsammans. Men jag klagar verkligen inte!:)
Bebisens hjärtljud låg på 150 slag/min idag. Det är verkligen världens mest underbara ljud!
Sist vi var hos BM låg det på 152/min så det ticker på i härlig takt! Vi längtar så himla mycket efter våran lilla unge att det är helt sjukt!
Det ska bli så underbart att få hålla i pyret för första gången..oj vad vi längtar! Men det är ju bara 14 veckor kvar!

Efter besöket hos BM mötte jag upp mina tre superstjärnor Milla, Irene och MariaWaynes där det intogs kaffe och muffins. På Waynes var även Cebastian och sedan kom även Angelica och hennes syster som var på besök. Det var riktigt kul att träffa alla igen eftersom det var ett tag sen.

Efter Waynes var det dags för mig att bege mig in i klädjungeln. Behovet för dagen bestor av ett par byxor som skulle vara "snygga", bekväma och som ska kunna fungera som arbetsbyxor. H&M visade sig från sin bästa sida och där inhandlades ett par svarta byxor samt ett gäng trosor.
Vidare besökte vi nästan alla affärer i Skell men det var på Gina som jag drog kortet nästa gång. Där fann jag en rutig skjort-blus-top och en härlig vit sjal (aldrig utan min sjal!). Detta innebär att jag kommer att se och känna mig snygg imorgon då morfar fyller år samt kunna glida omkring i sköna brallor på Mogården på söndag.

Kvällen erbjuder plättkalas hos tjejerna och härlig kvalitetstid och kommer att avslutas med en bussresa hem till Piteå.



Ny är det plätt-race som gäller och jag tror att jag ska försöka mig på ett personligt rekord!

Ciao!

En stor portion kärlek!

Idag är det Alla Hjärtans Dag, en dag som jag egentligen inte brukar tycka om men i år känner jag för första gången att jag tycker om den. Jag vet inte vad det beror på men jag tror att det är på grund att Stefan inte är här. Han är hemma i Norberg just nu eftersom han börjar sitt nya jobb i Uppsala på måndag. Det känns inte roligt att vi inte kan bo tillsammans nu, men det är bara för en kort period så det får lov att fungera.

Men även om vi inte bor tillsammans så svalnar inte kärleken, det är motsatt effekt, man blir bara kärare i varandra! Det känns verkligen underbart att jag hittat mannen i mitt liv och jag älskar att leva tillsammans med honom, även när det blåser motvind! Att vi snart ska bli föräldrar känns som grädden på moset och vi är så lyckliga och förväntansfulla!



Jag hoppas att ni får en underbar dag, fylld med kärlek och värme!

+35 grader och sol VS -2 grader och storm....

Ja då var man tillbaka i verkligheten igen, hemma på mammas gata! Jag måste erkänna att det finns stunder då man längtar bort men när man har väntat i över 20 timmar på att få komma hem, då finns det inget bättre än ens enga säng!

Thailand har varit helt underbart, värt varenda krona, varenda svettdroppe, varenda saltvattenskallsup och vartenda senadrag i vaderna!
Jag och Stefan har verkligen gjort en underbar resa tillsammans och jag är väldigt glad över att vi faktiskt for!

För att sammanfatta resan:
¤ 13 dagar med minst 35 grader i luften
¤ 1 dag med regn [det största oväder jag varit med om, det var dock över efter ca 40 minuter]
¤ God mat flera gånger per dag [Jag kommer sakna Phad Thai och mina älskade Spring Rolls]
¤ Frukt!!! Jag var nästan less på ananas där ett tag...men det gick över!
¤ Hitta Nemo! Hittade iallafall Sharkbeit-fisken när vi snorklade
¤ Tog en tur med Taxi, en elefantdam i sina bästa år [OBS! Underskatta inte en tjurig elefant]
¤ Billabong så långt ögat når, är så less så less så less!
¤ Jag har insett att jag har en fobi mot halvtama apor..
¤ Thailand är ett paradis för kärlekspar, jag och Stefan förlovade oss!
¤ Jag har blivit bättre på att pruta om jag får säga det själv, Stefan håller nog inte med...
¤ Hemresan är alltid längre än ditresan. I vårt fall nästan 13 timmar...
¤ Vi SKA åka tillbaka. Planerna lutar på vintern/våren 2010 då pyret blir 2 år.

Jag kommer att lägga upp bilder på
http://www.pixbox.se/ men det blir en annan dag!

GRAVIDITETEN
I söndags gick vi in i v.25 och jag kan säga att magen har växt sen jag åkte utomlands. Jag tycker inte att den ser så stor ut men när man ska böja sig ner/hoppa in i bilar/ställa sig upp märker man att man är en skugga av sitt forna smidiga jag.

Livmodern är som en fotboll stor och barnet väger ca 700g. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade och kan nu överleva om det skulle födas, men det hoppa vi ju inte!

Just nu längtar jag bara så mycket efter pyret att det känns helt sjukt att det ska ta 9 månader! Nu ska jag och Stefan på allvar börja handla saker som behövs. Jag tänkte sätta mig och göra en "kom-ihåg-lista" ikväll när jag kommer hem från praktiken. Vi har fortfarande inte köpt någon barnvagn, vi satsar på en begagnad eftersom priserna är skyhöga och det gäller att vara ute på blocket i rättan tid för att komma över en fin och inte allt för gammal modell.

Jag ska lägga ut lite bilder på magen också, men som sagt, en annan dag!

Hej dar hemma!

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle hitta tid till att blogga nu nar vi ar i Thailand men den basta AC:n finns faktiskt vid datorerna!

Nu har vi iallafall varit har i en vecka, vilket innebar att vi har en underbar vecka kvar!

Hotellet som vi bor pa, Timber House, ar riktigt fint och har allt som vi kan tanka oss behova. Personalen ar valdigt vanlig och hjalpsamma (dom har fatt hjalpa oss tva virrpannor NAGRA ganger!). Frukostbuffen ar kanon men jag borjar bli lite less, langtar som fan efter fiberhavregrynsgrot med lingonsynt!

I veckan har vi varit en dag pa Chicken Island och solat, badat och snorklat. Vi sag valdigt manga fina fiskar, men inte alls lika manga som vi kommer att fa se imorgon nar vi sticker ut pa PhiPhi och Maya oarna + nagra till stallen. Det ska visst vara helt otroligt vackert sa det ser vi fram emot!

Igar var jag och S och red elefant under en timme, och DET var en upplevelse man inte smalt an! Jag har sa fachinerad av djuren, de ar sa stora och tunga men hur smidiga som helst! "Varan" elefant hette Taxi och var en riktigt trevlig tjej som gillade gurkorna som hon sen fick.
Daremot holl jag pa att do da tva elefanter borjade "tjafsa" och trumpetade at varandra. Hjartat holl pa att hoppa ur.... Sen stack vi till en Cat Fish farm och kollade pa dessa superackliga fiskar + nagra stackars krokodiler som ocka bodde dar...

Var chauffor Seppo (kommar fran Norberg men bor har i Ao Nang) skjutsade oss sedan in till Krabi Town dar vi shoppade lite eftersom det ar mycket billigare dar an i Ao Nang. Hittade dock bara ett par trosor och ett par skor! Men ikvall ska vi tillbaka och ga pa nattmarknades, forhoppningsvis blir det lite mer shopping da!

Jag och Ulla (S pappas sambo) fick en kvall for oss sjalva nar Bosse och S akte pa Thaiboxning. Vi hittade ett superfint cafe dar dom serverade riktigt kaffe(en bristvara, har serveras bara snabbkaffe)!!.

Annars ligger vi pa stranden varje dag och solar och badar. Det ar ca 35-40 grader varmt varje dag och vattnet ar inte sa svalkande som man onskar! Vi tar aven massage titt som tatt och det ar verkligen hur skont som helst!

maten har ar hur underbart god som helst och min nya favvo ar latt Spring Rolls (kan ata hur mycket som helst)!!

Bebisen i magen verkar verkligen trivas har i varmen for det sparkas och lever om nastan hela dagarna nu! Det ar riktigt mysigt!
Nu borjar aven magen att vaxa ordentligt och det kan bli riktigt jobbigt att ga och sitta lange, men det hor ju till + att det ar supervarmt nuderlattar ju inte precis!

Idag har vi gatt in i v.24 och bebisen ar ca 30 cm lang nu!

Hoppas att alla har det bra dar hemma, for vi har det verkligen underbart!