Graviditetsvecka 31

Idag går vi in i vecka 31..!!

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter.
Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 800 gram.


Mamma
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten.
Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor.

Lillefotingen sparkar runt i magen så det står härliga till! Det är verkligen en mäktig känsla när h*n gör kullerbyttor så hela magen ändrar form! Insåg idag att det inte är för evigt, att sparkarna kommer att sluta när pyret väl är ute. Nog för att det kommer att vara tusen gånger mäktigare att få se sitt barn växa och utvecklas men det är ändå något speciellt med känslan av ett litet gryn som bor i magen på en...

Nu till något helt annat, jag har så innihelvetes ont i ryggen så jag skulle kunna dö! De senaste veckorna har jag verkligen kännt av att jag släpar på minst 6 extra kilo. Eftersom jag står och går mest hela dagarna är jag helt knäckt och färdig på kvällarna och ibland smärtar det i ryggen när jag lägger mig ner att jag tappar andan...
Barnmorskan säger att om man haft problem med ryggen innan graviditeten [givetvis]så är oddsen för att man ska få det under graviditeten ganska stora...ska man kalla det karma eller?
Men som tur är så har jag ju varit förskonad fram tills nu, så egentligen kanske man inte ska klaga men jag gör det iallafall..som om det nu skulle hjälpa...!

Imorgon sätter jag mig på tåget till Uppsala där kärleken plockar upp mig på stationen för en tripp till Märsta där vi ska titta på vårna egna lägenhet och snacka lite med dom som bor där nu.
Förhoppningsvis får vi flytta in tidigare än 1 maj, vilket skulle vara toppen för oss!

Efter lägenhetstitten åker vi vidare till Enköping för att hälsa på svärmor och Sune. På tisdag blir det shopping! Som jag längtar!


Påskhelgen

Sitter hemma hos svärföräldrarna i Norberg och latar mig. Det enda jag lyckats åstadkomma idag är ca 140 sidor i Stieg Larssons sista bok "Luftslottet som sprängdes", vilket iofs inte är så dumt :)

Sitter och fantiserar om vår lägenhet hela tiden, vad vi ska köpa, hur pyrets rum kommer att se ut och allt sånt...samtidigt kan jag inte fatta att vi faktiskt har någonstans att bo..det verkar helt absurt efter att ha kämpat så länge med att hitta en lägenhet åt oss..men men..det var vår tur att ha tur!

Imorgon går vi in i vecka 31...fattar ni! Vecka 31!! Det innebär att det bara är 9 veckor kvar..nio låånga veckor, jag och S vill ju träffa lillefotingen NU NU NU, fast ändå inte..ni fattar säkert..vi är ju så nyfikna!

Stefan har åkt iväg till Uppsala tidigare idag för att jobba, själv stannar jag där maten är och tar inte tåget ner förens på Måndag eftermiddag då vi ska till Märsta och förhoppningsvis titta på lägenheten!

Tisdag ska spenderas med svärmor i Enköping där det ska shoppas en hel del innan jag tar sista flyget hem på kvällen.

Vilken kanonpåsk det blev iallafall, förutom vädret, men det skiter jag i!

Oturen har vänt!

Igår var dagen då all vår otur blåste bort! När jag i godan ro sitter på Statsbiblioteket i Uppsala ringer min svärfar och meddelar att jag och Stefan fått en lägenhet! i kan gissa hur lycklig jag var!

Lägenheten ligger inte i Uppsala utan i centrala Märsta. Det är en trea på 70 kvm och ligger på fjärde våningen [med hiss tack och lov!] Det är två balkongen varav den ena är halvt inglasad. Den är relativt nyproducerad [2006] och dom som bor där nu har bara bott i 10 månader och innan dom bodde det en gammal dam där. Det finns tvättmaskin, torktumlare och DISKMASKIN! En småbarnsförälders dröm har jag hört!

Vi har inte varit och kikat på den utan det blir på tisdag när vi ska på shopping med svärmor!

När jag och Stefan sedan kommer hem till Norberg får vi veta att vi kan hämta våran barnvagn imorgon [läs idag]!!

Tänk..att från ha gått bostadslös och barnvagnslös till detta! Ja..det var vist vår tur att ha tur ÄNTLIGEN!

Glad Påsk på er! För jag ska iallafall det!

Lite bilder på min växande mage!


v. 21



v. 24



v. 28



v. 29



v. 30

V. 29

Shit vad tiden går fort nu! På söndag går vi in i vecka 30, alltså bara 10 veckor kvar tills pyret är beräknat!

I magen: De små lätta rörelserna som du kännt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. Det stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Barnet börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Barnet kissar ca en ½ liter per dag. Barnet väger ca 1,4 kg och är ca 35 cm långt.

Mamma: Barnets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Mödravården: Du besöker MVC varannan vecka fram till förlossningen.

Åter till jobbet...ska uppdatera med lite bilder!

Jakten på den perfekta lägenheten!

Vårat letande efter den perfekta lägenheten pågår ständigt. Jag vet inte hur många gånger/dag som vi kollar www.blocket.se och www.hemnet.se, det har nästan blivit en sport för mig, att kolla dessa sidor hur många gånger som helst, så att jag nu inte skulle missa något objekt!

Idag har vi faktiskt hittat några potentiella objekt, vi ska dock sova på saken tills imorgon innan vi beslutar om vi [Stefan] ska gå på visningen. För tillfället har jag gett upp att hoppas, för att inte bli så besviken när man måste lämna budgivningen med svansen mellan benen...men...lite positiv är jag ändå!

Som blivande föräldrar måste jag och Stefan vara väldigt laid-back. Vi har i skrivande stund inte införskaffat en endaste vettig pryl till pyret, förutom något enstaka plagg, haklapp och mugg. Idag förärade vi därför Barnens Hus med ett besök där vi kikade på ett babyskydd och en barnvang.

Vi har väldigtlänge varit inställda på att köpa en begagnad men efter lite eftertänksamhet har vi insett att det är lika bra att köpa en ny. Vi har rullat, vikt ihop, kännt, klämt och vridit på ALLA barnvagnar som fanns på bygget [vilket var en hel del].
Slutligen har vi faktiskt enats om en modell, både då det gäller babyskydd och barnvang.

Gällande babyskydd blev det en Acta Graco Logico S, vilken färg har vi däremot inte bestämt än..det återstår att se...

image85

Pyrets åkdon kommer att bli en Cango Nizza Highline i färgen kiwi[på bilden], frost eller laktits. Beställningen görs till veckan och det kommer nog att bli en aha-upplevelse för mig...nu händer det verkligen [undra hur det kommer att bli när man ska på BB??!!?]

image86

Just nu längtar jag bara tills vi får en lägenhet som vi kan börja inreda...det börjar bli liiite drygt att tomta runt hemma i Piteå medans livet ska fortgå i Uppsala..om ni fattar...

Imorgon åker raringen tillbaka till Uppsala för lite helgjobb och jag ska stanna kvar här uppe och stryka mig på magen och längta tillsi maj..Pernilla ska få sig ett besök eftersom hon fyllt år, presenten ligger på hyllan och väntar!

Godnatt!

En onsdag fyllda av kärlek!

Igår kom äntligen Stefan hit, en timme sen var han men det gjorde absolut ingenting, så länge han är här så!
Igår blev det bara pussar och kramar men idag har vi varit desto hurtigare!

Först blev det en tur till stan där Stefan passade på att inhandla ett nytt hårwax, jag själv köpte bara munskölj med klorhexidin eftersom jag återigen fått en infektion i munnen...snart kommer jag att dra ut visdomständerna själv!!!

Efter ett besök hos morfar kopplade vi på Nova och gick ner på isen och kastade lite boll, vilket har resulterat i en mycket mycket trött men lycklig hund!
   

Idag har vi gjort ett ärligt försök till att komma på några namnförslag till pyret i magen, vilket inte varit lätt...
Det som framkommit är följande:
Flicka:
* Milou
* Ella
* Tuva
* Elise
* Molly
* Milla


Pojke:
* Wilhelm
* Noel
* Elliot



Som ni märker är det fler flicknamn än pojknamn...vet inte varför men pojknamn är svårare..förslag mottages gärna!

Imorgon ska vi ut på Barnens Hus och titta ut lite saker som ska införskaffas!

Gud vad jag älskar Stefan och pyret! Mi familia!

Man ska inte ropa hej...

Nä precis..för det blev ju ingenting med läggan..SÅKLART!!! Svärfar hade snackat med en annan mäklare som sa att priset var alldeles för högt och att vi aldrig skulle få tillbaka nå pengar vid senare försäljning, och det var inte precis småpengar..200.000 kr..det är mycket det...

Så vi skrev aldrig på papprena..vilket iofs känns ganska skönt med tanke på hur mycket vi kunnat förlora.
Jag,Stefan och pyret är offeciellt bostadslösa..IGEN..men men..

Som tur är så ska Stefan och svärfar på två visningar imorgon, en hyres och en köpes..egentligen hoppas jag på den hyres eftersom det ger oss mer tid till att leta det perfekta boendet för oss. just nu skulle jag kunna bo i en skokartong..så desperat är jag...

Jaja..det är bara att hålla sina tummar och be en sväng till Gud ikväll innan man går isäng...

Helgen spenderas för tillfället på psyk i Öjebyn däre jag nu gör min praktik. Det är väldigt roligt och spännande, mycket nytt måste jag erkänna.

Just nu längtar jag bara hem till min Ben & Jerry´s glass med strawberry cheescake-smak...MUMS!



Trevlig lördagkväll!